maandag 11 juni 2012

Zondagmorgen Omelet

Als iedereen nog in bed ligt op een saaie zondagochtend en ik wil hen verrassen met een uitgebreid ontbijt, dan voeg ik altijd het Zondagmorgen Omelet toe aan de ontbijttafel.

Zondagmorgen Omelet
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Zondagmorgen Omelet
Wat heb je nodig voor 2 personen?
* 6 eieren
* 1 tomaat
* 2 kleine uien
* 2 of 3 teentjes knoflook
* 3 takjes selderij
* een halve theelepel zout
* 2 kleine spitskoolblaadjes
* 1 eetlepel olie
* eventueel 1 hete peper

Breek de eieren in een kom en kluts de eieren met een vork.

Snij de tomaat, uien, teentjes knoflook, selderij en spitskoolblaadjes superfijn.
Doe ze vervolgens in de kom met de geklutste eieren en voeg een halve theelepel zout toe.
De boel flink klutsen met een vork.

Je kunt eventueel 1 hete peper fijnsnijden en toevoegen voor echte slaapdronken koppen: gegarandeerd dat ze dromenland verlaten!

Warm de olie op in een koekenpan. Wanneer de olie heet is, doe dan het mengsel in de koekenpan op een heel zacht vuurtje. Doe een deksel op de pan en controleer zo nu en dan of de omelet bovenop niet meer vloeibaar is. Heeft de omelet een vaste vorm gekregen, neem dan een groot plat bord. Houd de koekenpan ondersteboven, zodat de omelet op het bord komt te liggen. Doe de koekenpan weer op het vuur en schud de omelet voorzichtig weer op de koekenpan, natuurlijk met de ongekookte kant weer terug in de pan. Na een paar minuten is je Zondagmorgen Omelet klaar voor om aangevallen te worden :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten