Mooo Soep
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Mooo Soep |
* 2 liter water
* 300 tot 500 gram ossenstaart
* 2 groente bouillonblokken in totaal 22 gr
* 2 sjalotten
* 6 flinke tenen knoflook
* 1 kleine tomaat
* 4 takken selderij
* 2 stelen prei
* 2 sellerie stelen
* 7 aardappels
* 1 grote groene bakbanaan
* 2 theelepels (zee)zout
* 1 theelepel zwarte peper
Doe de ossenstaart in een pan en voeg 2 liter water toe. Doe daar ook bij: bouillonblokken. Ik gebruik glutenvrije en gistvrije bouillonblokken van in totaal 22 gram. Pel de sjalotten en doe deze ook in de pan. Ontdoe de tenen knoflook van hun vel en doe ze ook in de pan.Doe de pan op het vuur en laat de soep ongeveer 15 minuten op hoog vuur koken zonder de deksel op de pan, terwijl je de tomaat en selderij fijnsnijdt. Doe de tomaat en selderij ook in de pan. Doe de deksel op de pan en draai het vuur op medium voor nog eens 15 minuten.
Ondertussen was en snijd je de prei en sellerie (ongeveer halve centimeter) en was en schil je de aardappels.
Doe de pan op het kleinste pitje op minimaal vuur, met nog steeds de deksel op de pan. Snij de aardappels in flinke parten en doe deze in de pan. De soep laat je nu voor 1 uur op het kleinste pitje, op het laagste vuur, staan. Doe zout en peper in de soep.
Schil en rasp ondertussen de groene bakbanaan. Je draait kleine balletjes van de bakbanaan. Doe ze gelijk in de pan (die nog steeds op een laag pitje op het vuur staat) in dat uurtje dat de soep lekker aan het borrelen is (ongeveer 15 minuten nadat je de pan naar het kleinste pitje hebt verplaatst). Als het goed is, zie je de bakbanaanballen in je soep drijven. Draai de bakbanaanballen na 15 minuten (van dat uurtje dat de soep nog aan het koken is) om met een lepel.
Laat de soep nu verder 30 minuten koken op zacht vuur en doe de fijngesneden groente (sellerie en prei) erbij. Laat de soep nog een laatste 20 tot 30 minuten koken.
Vandaag heb ik het niet in huis, maar je kunt ook okra en eddoe toevoegen aan de soep.
Vandaag heb ik het niet in huis, maar je kunt ook okra en eddoe toevoegen aan de soep.
Maaltijdsoepen eten wij met rijst: een kom rijst en een kom soep met een sambal, meestal Sambal Trassie.
Happy cooking :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten