zondag 17 juni 2012

Babe Ballen: Rundergehaktballen

De liefde van de man gaat door de maag .... dit is een van de lievelingsgerechten van mijn 'other half', speciaal voor hem: Babe Ballen: rundergehaktballen geïnspireerd door de Surinaamse keuken!

Babe Ballen: Rundergehaktballen
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Babe Ballen: Rundergehaktballen

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?
* 500 gram rundergehakt
* 2 kleine uien
* 4 flinke kloven knoflook
* 4 takjes selderij
* 1 kleine tomaat (haal het gehele middengedeelte eruit)
* 1 theelepel (zee)zout
* 1 theelepel zwarte peper
* 2 of 3 sneetjes brood
* 2 eieren
* 1 flinke theelepel kerrie
* olie

Doe het gehakt in een kom. Breek de eieren boven de kom. Voeg zout, peper en kerrie toe.

Snij de uien, selderij, kloven knoflook en tomaat (vergeet niet: het middengedeelte verwijderen) superfijn en doe ze in de kom.

Maak de sneetjes brood, een voor een, nat onder de koude kraan en flink wringen totdat al het water eruit is gewrongen. Doe de sneetjes brood vervolgens in de kom.

Nu kun je met je schone handen de boel goed mixen en balletjes draaien. Zet de ballen op een bord apart.

Neem een koekenpan en doe olie in de pan: vul de bodem tot een centimeter met olie.

Als de olie warm is (vuur voluit), doe je de ballen in de koekenpan en zet je het vuur op minimaal.

Na vijf minuten draai je de ballen om en de andere kant mag ook nog vijf minuten in de olie bakken.

Verrukkelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten