zaterdag 9 juni 2012

Filosofische Phil en zijn Visjes

Wat kun je allemaal met sardientjes uit blik doen?

Ik introduceerde vis uit blik aan een vriend van mij, Rest In Peace Filosofische Phil. Voorheen wist hij het bestaan niet van wondervissen uit blik en maakte er sinds de introductie zelfs met zijn vrienden liedjes over! Vanaf toen was hij gek van visjes uit blik, vooral sardientjes!

Je kunt sardientjes uit blik gewoon in de pan bakken met een beetje olie, maar onderstaand recept moet je een keer in je leven hebben geprobeerd!

Je eet de heerlijke sardientjes gewoon koud met je rijst, bovenop je salade of super op je boterham!

Wat is sambal (spreek uit: sam-bel) eigenlijk? Mijn definitie: alle gerechten waarin hete pepers zijn verwerkt.
Hier vind je een definitie.

Sambal Sardientjes
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
Sambal Sardien
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
* 1 blik sardientjes in olie
* 2 of 3 teentjes geperste knoflook
* 1 hele hete pepers

Open de blik met sardientjes en doe ze in een vergiet. Laat overtollige olie weglopen en zet de sardientjes vervolgens in een diep bord en prak de sardientjes met een vork fijn.

Pers de teentjes knoflook over de sardientjes.

Snij de hete peper fijn en doe ze ook over de sardientjes. Ik gebruik vaak Madame Jeannet pepers of Adjuma Pepers, allebei oorspronkelijk uit Suriname. Hier op bovenstaande foto, bijna onzichtbaar, heb ik groene Shocking Scotch Bonnet Pepers gebruikt. Neem 'shocking' met een korreltje zout: deze pepers zijn minder overweldigend dan de kickass Surinaamse pepers.
Het geheel even goed prakken met een vork en mixen. Bovenop je rijst doen, je salade of verrassend verslavend: op je boterham.

Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten