Toen ik als studente in Indonesië werkervaring opdeed, kookte ik zelf bijna nooit. Ik kocht mijn eten gewoonlijk van een kaki lima (= vijf voeten: 2 voeten van de kok en 3 voeten van de kar; naam van eetkarren op straat). Met mijn huisgenoten wachtte ik op de veranda op een 'tok-tok-tok' in de verte voor de Nasi Goreng man. Iedere kar heeft namelijk een specifieke 'tok'.
'Tok-tok-tok' Nasi Goreng Ontbijt of Lunch
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
Nasi Goreng |
* 500 gram gekookte rijst
* 2 eieren
* 1 theelepel zwarte peper
* 1 eetlepel ketjap (zie tip)
* 1 kleine ui
* 1 of 2 teentjes knoflook
* voor garnering: paar schijven tomaten en komkommer en een blaadje selderij
* 1 eetlepel olie om te mengen voordat je de nasi bakt en 1 theelepel om de fijngesnipperde ui en teentjes knoflook in te bakken.
Doe de gekookte rijst in een kom. Voeg er 1 eetlepel olie, 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel zwarte peper aan toe. Met je schone handen, goed door elkaar mengen.
Snij de ui en knoflook superfijn.
Doe 1 theelepel olie in een wok en bak de ui en knoflook bruin.
Breek de eieren gelijk in de pan en goed roeren.
Doe nu de rijst in de wok. Je warmt nu de rijst op in een paar minuten.
Serveren met schijven komkommer en tomaat.
Smullen :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten