woensdag 6 juni 2012

Oma's Onweerstaanbare Tonijnballen

Voordat ik verschillende verrukkelijke sambal recepten, van mijn moeder en andere familieleden, hier publiceer: haar fantastische tonijnballen, tevens favoriet van mijn vleesschuwende schoonmoeder: Onweerstaanbare Tonijnballen.

Oma's Onweerstaanbare Tonijnballen
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Oma's Onweerstaanbare Tonijnballen

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?
* 3 blikjes tonijn in blik (in olie)
* 3 tot 4 fijngesneden knoflook
* 1 klein fijngesneden ui
* 1 theelepel zout
* 4 tot 5 takjes fijngesneden selderij
* 3 tot 4 sneetjes oud brood
* 2 eieren
* 1 klein fijngesneden tomaat (haal de pitten en het gehele middengedeelte eruit)
* peper
* 2 tot 3 eetlepels olie

Open de tonijn in blik en lek ze uit in een vergiet.

Snij de teentjes knoflook, ui, selderij en tomaat (let op: verwijder het zachte binnengedeelte plus de zaden) superfijn.

Doe de goed uitgelekte tonijn in een diepe schaal. Zorg ervoor dat het vocht / olie volledig is uitgelekt. Doe de fijngesneden teentjes knoflook, ui, selderij en tomaat bij de vis. Voeg zout en peper toe. Breek de eieren en voeg de inhoud van de eieren ook toe.

Houd de sneetjes brood een voor een onder de koude kraan, pers het water vervolgens uit de sneetjes brood (alsof je een doekje wringt) en doe de sneetjes ook in de schaal.
Dit mengsel goed, het liefst met je schone handen, mixen en nu kan je ballen draaien. Doe de geknede ballen op een groot, plat bord. Als je van de mix allemaal balletjes hebt gedraaid, bedek het bord dan met aluminiumfolie en zet het vervolgens in de koelkast voor een uur ofzo om ze een beetje hard te laten worden.

Doe na een uur, 2 tot 3 eetlepels olie in een koekenpan totdat het warm is, en bak je tonijnballen bruin op een heel laag pitje. Wacht tot de ballen bruin zijn aan een kant, voordat je ze omdraait, anders vallen ze uitelkaar.

Lekker met rijst en een groentegerecht met een saus.

Enjoy your meal :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten