dinsdag 12 juni 2012

NOT a Roti Recept

Roti betekent voor mij: de afhaal Hindoestaan aan de Kanaalstraat in Lombok, Utrecht (een levendige straat met exotische supermarkten en afhaalrestaurants). Smullen! Ik kan de roti (pannenkoek) helaas zelf niet maken. Ik heb het ook nooit geprobeerd:  te ingewikkeld en tijdrovend. Ik koop ze liever kant en klaar (roti in Nederland en Jamaicaanse roti of dahl puri van de afhaal Mauritiaan in Engeland). De vulling maak ik zelf, op mijn manier, vaak vegetarisch. En als ik geen zin heb om roti te halen / niet in huis heb en ik heb zin in roti, dan maak ik de vulling en doe er crackers of toast bij :-).

Not a Roti Recept
Bereidingstijd: 30 minuten tot 1 uur

Not a Roti Maaltijd
Wat heb je nodig voor 2 of 3 personen?
* halve kilo ongeschilde krielaardappelen
* 6 eieren
* 200 gram sperziebonen
* 1 kleine ui
* 2 tot 3 teentjes knoflook
* 2 tot 3 takjes selderij
* 1 kleine tomaat
* halve theelepel zout
* halve theelepel zwarte peper
* kerriepoeder
* 2 eetlepels olie

Was de krielaardappelen en kook het met de eieren in ruim water. Na 20 minuten zijn de aardappelen en eieren gekookt. Test: kan je door de aardappelen prikken met een vork, dan kan je de pan van het vuur doen. Laat de aardappelen en eieren in een vergiet uitlekken. Pel de eieren.

Was en snij de sperziebonen in stukken (twee) en leg opzij.

Snij de ui, knoflijk, selderij en tomaat superfijn.

Doe 2 eetlepels olie in een pan of wok en doe de fijngesneden ui en knoflook erbij. Zijn ze een beetje bruin, doe de fijngesneden selderij, tomaat, het zout en de zwarte peper in de pan. Doe dan de gepelde eieren ook  in de pan. Even 2 minuten goed door elkaar roeren.

Meng dan 1 volle eetlepel kerrie (het liefst masala) met ongeveer 6 eetlepels water in een kom, even goed mixen en doe het mengsel dan in de pan. Hier kun je meer lezen over masala.
Zet de pan even op een hoog vuur voor een minuut of 2. Doe vervolgens de gekookte krielaardappelen erbij, even 2 minuten goed doorroeren. Nu kunnen de sperziebonen er ook bij. Even roeren voor een minuut of 2.
Laat nog een minuut of 10 de boel sudderen op een laag pitje.

Serveer met roti, toast of crackers.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten