Ellen woonde in een studentenhuis met een ieniemienie keuken: een paar keukenkasten, een gasfornuis met twee pitten en een afwasbak. That was it. Ingewikkelde maaltijden (alsof we daar tijd voor hadden en tijd voor maakten!) konden zij en de drie overige studenten in het pand, beslist niet voorbereiden: je kon niet eens met twee mensen in de keuken staan!
Dit recept komt van Ellen: een salade met tonijn uit blik.
Ellen's Snelle Tonijn Hap
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen?
* 5 grote aardappelen
* 2 eieren
* 1 flinke fijngesneden ui
* crème fraîche
* in kleine vierkantjes gesneden halve komkommer
* 2 flinke in kleine vierkantjes gesneden tomaten
* 1 blikje tonijn
* 1 blikje maïs
* 2 kleine uien
Enkele benodigdheden voor Ellen's Snelle Tonijn Hap |
Schil eerst de aardappels, snij ze in partjes en doe ze in een pan met ruim water. Kook de aardappels in ruim water. Het is het handigst om de eieren mee te koken: plus minus 10 minuten laten meekoken om ze hard gekookt te krijgen.
Ondertussen was je de halve komkommer en snij ze vervolgens in kleine vierkantjes.
Snij de ui fijn.
Was de tomaten, snij ze in partjes, verwijder en gooi het tomatenvlees weg:
Tomaten ontdaan van tomatenvlees |
Ook de tomaten snij je in kleine vierkantjes.
Open de blikjes met tonijn en maïs en laat ze apart uitlekken in een vergiet.
Intussen zijn de aardappels en eieren gekookt. Lek de aardappels uit in een vergiet.
Schil de eieren en snij ze in partjes.
Verdeel aardappels, eieren, tomaten, komkommer, tonijn, uien en maïs over twee diepe borden, effe husselen die hap en gooi één of twee flinke eetlepels crème fraîche op ieder bord en mmmmmm: het ziet er misschien niet geweldig mooi uit, maar je hebt wel weer een heerlijke maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten